Skip to main content

Ben je soms een tikkeltje jaloers op vrouwen met prachtige, sterke nagels? Die maar blijven groeien zonder dat er een scheurtje in komt, laat staan helemaal afbreken? Dan is deze blog food for thought!

Gelukkig zijn we niet afhankelijk van hoe ons lichaam het bedacht heeft. We hebben er namelijk in zekere mate invloed op. Met voeding bijvoorbeeld. Bepaalde voedingsstoffen maken ons lichaam – en dus ook je nagels – sterker.

Vanaf nu staan de volgende etenswaren standaard op jouw boodschappenlijst:

Bonen

Peulvruchten zitten vol proteïnen. En laat dat net belangrijk zijn voor de aanmaak van keratine – een eiwit die alle voedingstoffen opneemt en vet en vocht vasthoudt in de nagel. Eet je veel bonen, dan worden jouw nagels steviger en veerkrachtiger. Een extra win onder de vegetariërs onder ons dus.

Zalm

Heb je even? Het roze goud zit vol goede voedingsstoffen. Eiwitten helpen de conditie van je nagels te verbeteren en zink is de oplossing voor witte vlekjes. Seleen en koper zorgen voor de aanmaak van collageen, waardoor groei wordt bevorderd. Last but not least: omega-3 geeft je nagels ook nog een fijne boost.

Amandelen

Zie je verticale streepjes in je nagels? Dan kan dit wijzen op een magnesiumtekort. Het magnesium in amandelen helpt om het tekort op te krikken. Wist je dat magnesium een anti-stresserende werking heeft? Zeg maar dag tegen nagelbijten! De proteïne in amandelen zorgen voor wat extra keratine. Win-win-win!

Blauwe bessen

Dit zijn echte health-bommetjes. Ze zitten vol vitamines en mineralen en bevatten een enorme hoeveelheid antioxidanten. En juist die laatste beschermen ons tegen vrije radicalen – onstabiele moleculen die cellen beschadigen. Die verstoring zorgt voor stress, en dat is een grote boosdoener voor de sterkte van nagels.

Oesters

You hate it or you love it, maar je kunt het niet ontkennen: oesters bevatten per 100 gram maarliefst 85 mg zink. Zink is heel belangrijk bij het aanmaken van keratine. Lang verhaal kort: an oyster a day, keeps the tears away!

Havermout

Silicium is het wondermiddel dat in havermout zit. Het is een mineraal dat ons lichaam niet zelf kan aanmaken, maar het is wel essentieel voor de productie van keratine. Ook bevat havermout zink, koper en vitamine B. Die zorgen er op hun beurt weer voor dat je nagels zullen groeien.