Skip to main content

Nagellak is in onze ogen de beste uitvinding ooit. Al die verschillende kleuren die jouw nagels zoveel meer vrolijkheid geven. Wie kan daar nu niet van houden? Next to that, zijn we er in de loop van de jaren ook achter gekomen dat dit vloeibare goedje ook andere kwaliteiten heeft. Sterker nog: dankzij nagellak kun je je leven soms een stuk makkelijker maken! Benieuwd geworden? Lees snel verder voor deze interessante life hacks.

Ladders in panty’s tegenhouden

Wie heeft het niet meegemaakt? Een gaatje in je panty ontdekken op het moment dat je nét de deur uit bent? Blanke nagellak is tot he rescue! Om te voorkomen dat dat gaatje een ladder wordt, smeer je er een klein beetje nagellak op. Het liefst een transparante, want een opvallende vlek op je been is ook niet wat je wil. Anyway: jouw panty is deze avond gered!

Sieraden die afgeven

Een ketting of ring kan nog zo prachtig zijn, maar als het afgeeft dan is de lol er snel vanaf. Ook hier komt transparante nagellak goed van pas. Smeer je sieraden in met de nagellak om ze als het ware te verzegelen, waardoor jij weer lekker kunt shinen.

Stop de allergie

Ben je allergisch voor bepaalde materialen, maar ontkom je er niet aan om ze te gebruiken (zoals een knoop van je broek, of ritsjes)? Door deze te voorzien van een beschermlaagje van (blanke) nagellak, heb je geen last meer van huiduitslag. Smeer zowel de binnen als buitenkant in om het grondig aan te pakken, et voilà: problem solved!

Enveloppen plakken

Nagellak is een uitstekender vervanger voor lijm. Je kunt er dus het één en ander mee dichtplakken, zoals enveloppen. Het ziet er netter uit dan plakband en het scheelt veel lak ehh likwerk van smerige randjes.

Sleutels uit elkaar houden

Heb je minstens drie sleutels aan je sleutelbos en pak je altijd de verkeerde zodra je er één nodig hebt? Dan is het de hoogste tijd om gekleurde nagellakjes tevoorschijn te toveren. Kies je favoriete tinten en ‘verf’ ze in de gewenste kleur. Vanaf nu heb je ieder slot binnen no time geopend.

Een splinter aan onschadelijk maken

Niets is zo vervelend als een splinter die aan een grove tafel, bankje of stoel zit en je daar jouw kleding – of nog erger – je huid aan openhaalt. De oplossing: schuur het randje even en doe er doorzichtige nagellak op, dan bezeer je je er niet meer aan.

Schroefjes verstevigen

De minuscule schroefjes van je (zonne)bril of in speelgoed weten zich vroeg of laat altijd uit hun positie te manoeuvreren. Super vervelend want: 1. Je vindt ergens een schroefje en je hebt geen idee waar het van is, of 2. Je ontdekt dat je product opeens half uit elkaar valt en je weet niet waar dat schroefje opeens gebleven is. De oplossing: nagellak. Door een laagje over de plek waar de schroefjes zitten aan te brengen, zijn ze gedoemd om daar voor altijd te blijven.

Roestkringen vermijden

Zolang fabrikanten van (verzorgings)producten in metalen fles of spuitbus niets doen aan roestvorming op de verpakking als het in aanraking komt met water – met vervelende vlekken op jouw meubels als gevolg -, moeten we dit probleem zelf aanpakken. De blanke nagellak is hier weer je lifesaver want door de onderkant van het artikel te sealen, krijgt roest geen kans. Winner!