Skip to main content

Zijn jouw nagels in de zomer ook altijd sterk en lang, en blijft daar in de winter niets meer van over? Het ligt niet aan jou. Je nagels hebben in de gure maanden veel te verduren. De barre omstandigheden zorgen ervoor dat nagels sneller scheuren, barsten en afbreken. Het resultaat: korte nagels die alles behalve vrouwelijk ogen. Gelukkig kan je wel iets doen om er het beste van te maken. Sterker nog: met deze tips wil je geen handschoenen meer aan. Jouw nagels mogen – ja ook in de winter – gezien worden!

Goede voeding voor sterke nagels

Om goed te kunnen functioneren, haalt ons lichaam vitamines en mineralen uit onze voeding. Nagels hebben deze ook nodig om sterk te zijn. Vaak hebben mensen met zwakke nagels een tekort aan biotine (vitamine B8), vitamine D, zink en calcium. Dit halen wij uit onze dagelijkse voeding zoals zuivelproducten, eieren, noten vis, groenten en fruit. Gezond en gevarieerd eten is dan ook erg belangrijk. Vooral in de winter waarin je al snel vervalt in snacken en zware kost eten omdat je lichaam meer energie nodig heeft om zichzelf warm te houden.

Wil je gericht met jouw menu aan de slag om je nagels een boost te geven? De blog Deze voedingsmiddelen versterken je nagels leert er je alles over.

Goede nachtrust voor lange nagels

Dat slaap belangrijk is voor je algehele gemoedstoestand dat wist je waarschijnlijk al, maar dat het ook effect heeft op de scherpte van je nagels, dat wist je misschien nog niet.

Tijdens je slaap heeft je lichaam namelijk tijd om te groeien, herstellen en ontwikkelen. Je nagels, huid en haar krijgen zo de kans om te helen en te verlengen.

Die winterdip grijp je met beide handen aan om eens wat langer in bed te blijven dus.

Niet knippen voor sterke nagels

Het is een misverstand dat knippen beter is dan vijlen. Veel mensen denken dat er door vijlen juist scheurtjes worden veroorzaakt, maar het tegendeel is waar. Het moet alleen wel goed gebeuren. Vijl je steeds één kant op – en niet steeds heen en weer – dan is vijlen dé manier om je zwakke nagels op de juiste manier bij te werken. Het kost meer tijd dan een knipsessie met de nagelknipper, maar als je deze handeling doet tijdens een avondje Netflixen, dan benut je je winterse avond extra nuttig.

Nagelverharder voor harde nagels

Dankzij nagelverharder kunnen je nagels beter tegen een stootje. Deze doorzichtige vloeistof lijkt veel op een ‘gewone’ nagellak, maar het bevat bestanddelen die je nagels versterken. Precies wat je broze nageltjes nodig hebben in de winter. Het heeft wel wat tijd nodig om zijn werk te kunnen doen, dus wees niet teleurgesteld als het na één keer aanbrengen niet meteen werkt. All good things take time. Wel kunnen we je de tijd besparen in het zoeken naar de beste in zijn soort. Opi is the one.

Basecoat voor beschermende nagels

Nagellak laat jouw nagels stralen, maar het kan ze tegelijkertijd ook beschadigen. Daarom is het verstandig altijd een basecoat aan te brengen voordat je lakt. Zo voorkom je verkleuring van je nagel. Bijkomend voordeel is dat de nagellak dankzij de basecoat ook beter blijft zitten. Win-win!

Geen aceton voor gezonde nagels

Zijn jouw nagels broos, dan is het verstandig nagellak remover te gebruiken die aceton-vrij is. Aceton is namelijk een oplosmiddel dat gebruikt wordt voor het verwijderen van lijm en verf. Behoorlijk agressief dus. Nagels die al droog of beschadigd zijn, worden door het gebruik van aceton alleen nog maar meer brozer en dat is precies wat je niet wilt.

Verzorgende crème voor gehydrateerde nagels

De laatste tip is een inkopper, maar het wordt oh zo vaak vergeten. In de winter worden je handen snel droog door flinke temperatuurwisselingen. Hydrateren is dan essentieel. Smeer je handen dagelijks in met een goede vochtinbrengende handcrème om ja handen soepel te houden. Vergeet hierbij de nagels niet, want ook deze verdienen tijden de koude wintermaanden wat extra verzorging. Benieuwd welke handcrème geschikt is voor jouw huidtype? Lees de blog De perfecte handcrème.